dania główne 22.01.2022

nadziewana makrela w piekarniku

40 min
2 porcje
Nadziewana makrela w piekarniku
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Idealny przepis, jeśli masz oko na odżywianie i wolisz niskokaloryczne posiłki! A wszystko dlatego, że taka makrela jest nadziewana selerem i ziołami. Nadmiar kalorii po prostu nie ma miejsca na tak pachnące, smaczne i satysfakcjonujące danie. Aby ryba się nie rozpadła,owiń szczelniej folię.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj natkę pietruszki, seler i kilka pierścieni cytrynowych i wymieszaj. W razie potrzeby dodaj cebulę lub czosnek.

Wypatroszyć makrelę, spłukać i natrzeć przyprawami ze wszystkich stron.

Faszeruj rybę nadzieniem, skrop olejem i sokiem z cytryny i zawiń w folię.

Piecz przez 40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy