Idealny przepis, jeśli masz oko na odżywianie i wolisz niskokaloryczne posiłki! A wszystko dlatego, że taka makrela jest nadziewana selerem i ziołami. Nadmiar kalorii po prostu nie ma miejsca na tak pachnące, smaczne i satysfakcjonujące danie. Aby ryba się nie rozpadła,owiń szczelniej folię.
Składniki
- makrela - 1 rzecz
- pietruszka - 1 pęczek
- seler - 2-3 stem
- cytryna - 0.5 kawałki
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj natkę pietruszki, seler i kilka pierścieni cytrynowych i wymieszaj. W razie potrzeby dodaj cebulę lub czosnek.
Wypatroszyć makrelę, spłukać i natrzeć przyprawami ze wszystkich stron.
Faszeruj rybę nadzieniem, skrop olejem i sokiem z cytryny i zawiń w folię.
Piecz przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy