Jeśli masz w rękach całego pstrąga i jeszcze nie zdecydowałeś, co z nim zrobić, możesz upiec go w piekarniku z warzywami. Co dokładnie możesz dodać i jak to ugotować, powiem ci dalej w przepisie. Chociaż w rzeczywistości odpowiednie są wszystkie warzywa, w tym sezonowe. Z wyjątkiem mniejszych kawałków stałych składników, takich jak ziemniaki lub słodkie ziemniaki.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij twardą część szparagów. Mniejsze ziemniaki i marchewki.
Resztę warzyw pokrój losowo, wymieszaj i dopraw do smaku. Włóż do formy.
Przetrzyj obranego pstrąga przyprawami i nadziewaj odrobiną warzyw.
Połóż na wierzchu, skrop olejem i piecz w piekarniku przez 35 minut pod folią w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy