dania główne 27.01.2022

pstrąg z warzywami w piekarniku

45 min
2 porcje
Pstrąg z warzywami w piekarniku
Ildi, stock.adobe.com
0

Jeśli masz w rękach całego pstrąga i jeszcze nie zdecydowałeś, co z nim zrobić, możesz upiec go w piekarniku z warzywami. Co dokładnie możesz dodać i jak to ugotować, powiem ci dalej w przepisie. Chociaż w rzeczywistości odpowiednie są wszystkie warzywa, w tym sezonowe. Z wyjątkiem mniejszych kawałków stałych składników, takich jak ziemniaki lub słodkie ziemniaki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij twardą część szparagów. Mniejsze ziemniaki i marchewki.

Resztę warzyw pokrój losowo, wymieszaj i dopraw do smaku. Włóż do formy.

Przetrzyj obranego pstrąga przyprawami i nadziewaj odrobiną warzyw.

Połóż na wierzchu, skrop olejem i piecz w piekarniku przez 35 minut pod folią w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy