Bardzo smaczny przepis na kotlety. Przygotowywane są z delikatnej i miękkiej cielęciny. Aby mięso było dokładnie takie, zwróć uwagę na jego kolor. Powinien być jasnoróżowy. Najbardziej odpowiednie będą kawałki obroży lub bili.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cielęcinę opłucz, osusz i pokrój w grube talerze.
Zawiń każdy kawałek w celofanową torbę i dobrze uderz z obu stron. Sól i pieprz.
Pokrój grzyby i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę z grzybami na oleju do miękkości, posyp solą i gałką muszkatołową.
Pokrój połowę sera na talerze, zetrzyj resztę.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż kotlety i posmaruj majonezem.
Ułóż smażone grzyby z cebulą i plasterkami sera.
Wymieszaj starty ser z pozostałym majonezem i ułóż na kotletach.
Przykryj folią i piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Zdejmij folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5-7 minut.