dania główne 08.11.2022

żeberka wieprzowe w kotle afgańskim

1 godz. 10 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe w afgańskim kotle
Aleksander talantsev, stock.adobe.com
0

Afgański kocioł to rodzaj starego szybkowaru. Zasada jest taka, że przy hermetycznym zamknięciu pokrywy wewnątrz utrzymuje się maksymalnie wysoka temperatura, co sprzyja zwiększonemu ciśnieniu. Dlatego żeberka wieprzowe są jeszcze bardziej soczyste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej afgański kocioł z masłem. Dodaj posiekaną cebulę i marchewkę i smaż przez 5 minut.

Włóż żeberka do kotła i dodaj przyprawy. Ważne jest, aby afgański kocioł był wypełniony w 2/3.

Gotuj żeberka w afgańskim kotle przez 45-55 minut, a następnie pozwól mu się trochę zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy