Proponuję tym razem dodać pieczarki nie bezpośrednio do masy ziemniaczanej i zrobić placki ziemniaczane z nadzieniem. Jest to trochę dłuższe i trudniejsze, ale wynik jest bardzo dobry! Podawaj je tradycyjnie-ze świeżą śmietaną.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- pieczarki - 180 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę z pieczarkami i smaż, aż płyn wyparuje.
Zetrzyj ziemniaki na drobnej tarce, odcedź nadmiar wilgoci i dodaj tam jajko, przyprawy i mąkę.
Połóż łyżkę ziemniaków na rozgrzanej patelni, posyp trochę grzybów i ponownie ziemniaki.
Smażyć placki ziemniaczane z nadzieniem grzybowym z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy