Wydawałoby się, że może być łatwiej niż pieczona makrela z ziemniakami i grzybami? Ale z całą prostotą okazuje się bardzo smaczne i piękne danie, z którego tak trudno odmówić. Sam zapach jest tego wart! W przepisie powiem Ci, jak zrobić wszystko równomiernie i jednocześnie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mniejsze ziemniaki, na przykład w paski. Pozostaw małe grzyby w całości, a Duże również pokrój.
Obierz makrelę i nadziewaj tusze posiekanymi ziołami.
Umieść tam kilka plasterków cytryny. Natrzyj rybę przyprawami.
Ułóż makrele w formie na plasterkach cytryny. Wokół ułóż ziemniaki i grzyby.
Skrop wszystko olejem i piecz przez 35 minut w 180 stopniach pod folią, a następnie przez kolejne 10 bez.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy