Karp nie jest najczęstszą rybą na naszych stołach, więc chcę go bardziej interesująco ugotować. Proponuję wypróbować ten przepis z polewą miodową i płatkami migdałów. To prawdziwe znalezisko na świątecznym stole, gdy chcesz zaskoczyć i zaimponować gościom. Koniecznie spróbuj przy okazji!
Składniki
- Karp - 1 rzecz
- miód - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- płatki migdałów - 1 art.
- mielony imbir - 2 szczypta
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść karpia i natrzyj przyprawami.
Wymieszaj olej z miodem i posmaruj rybę na wierzchu. Posyp płatkami migdałów.
Piecz karpia w piekarniku na pergaminie przez około 30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy