dania główne 28.01.2022

pieczony karp z płatkami migdałowymi

35 min
2 porcje
Pieczony karp z płatkami migdałowymi
teressa, stock.adobe.com
0

Karp nie jest najczęstszą rybą na naszych stołach, więc chcę go bardziej interesująco ugotować. Proponuję wypróbować ten przepis z polewą miodową i płatkami migdałów. To prawdziwe znalezisko na świątecznym stole, gdy chcesz zaskoczyć i zaimponować gościom. Koniecznie spróbuj przy okazji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść karpia i natrzyj przyprawami.

Wymieszaj olej z miodem i posmaruj rybę na wierzchu. Posyp płatkami migdałów.

Piecz karpia w piekarniku na pergaminie przez około 30 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy