Jedna z najbardziej niezwykłych zapiekanek z twarogu pod każdym względem! Po pierwsze, ma ładny fioletowy kolor, który nadają zmiażdżone jagody. Po drugie, nie jest przygotowywany w piekarniku, ale na patelni. A jeśli chcesz, możesz ozdobić go lukrem lub kremem.
Składniki
- twaróg - 450 g
- Borówka - 150 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - 2-3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- mąka - 3-4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jagody z twarogiem w blenderze, aż będą gładkie.
Dodaj jajka i cukier do smaku.
Dodaj proszek do pieczenia i mąkę, aby masa była wystarczająco gęsta.
Umieść go na wysmarowanej olejem patelni i smaż pod przykryciem na małym ogniu przez około pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy