dania główne 26.01.2022

pieczony Lucjan z musztardą Dijon

30 min
2 porcje
Pieczony Lucjan z musztardą Dijon
alex9500, stock.adobe.com
0

Musztarda Dijon to bardzo interesujący dodatek. Może być używany jako przyprawa, sos lub coś pomiędzy. Dzisiaj powiem ci, jak upiec z nią kawałki fileta z okonia morskiego. A jeśli masz też słoik kaparów, przydadzą się również tutaj. Łatwy, niedrogi i zdrowy przepis w duchu kuchni śródziemnomorskiej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj kawałki okonia przyprawami i umieść na folii.

Na wierzch posmaruj musztardą Dijon, posyp kaparami i zawiń.

Piecz naczynie w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy