dania główne
23.02.2022
hiszpański omlet z cukinią i ziemniakami w powolnej kuchence
40 min
4 porcje
Odłóż na bok Patelnie! Dziś ugotujemy omlet w powolnej kuchence! Proponuję wypróbować niezwykły przepis-bez mleka, śmietany i mąki. Warzywa są wstępnie pieczone do miękkości, a dopiero potem dodaje się nadzienie jajeczne.
Składniki
- ziemniaki - 300 g
- cukinia - 150 g
- jaja kurze - 5 sztuk
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - przez smakw
- Olej roślinny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój ziemniaki, cukinię.
Włącz powolną kuchenkę w trybie "pieczenia", wlej olej i dodaj pokrojone warzywa.
Dodaj sól, pieprz, wymieszaj i zamknij pokrywkę na 20 minut.
Jajka posolić, pieprzyć i lekko wstrząsnąć widelcem.
Otwórz pokrywkę wolnowaru, wymieszaj warzywa i wlej mieszankę jajeczną. Ponownie zamknij pokrywkę i gotuj przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy