dania główne 23.02.2022

hiszpański omlet z cukinią i ziemniakami w powolnej kuchence

40 min
4 porcje
Hiszpański omlet z cukinią i ziemniakami w powolnej kuchence
Al, stock.adobe.com
0

Odłóż na bok Patelnie! Dziś ugotujemy omlet w powolnej kuchence! Proponuję wypróbować niezwykły przepis-bez mleka, śmietany i mąki. Warzywa są wstępnie pieczone do miękkości, a dopiero potem dodaje się nadzienie jajeczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój ziemniaki, cukinię.

Włącz powolną kuchenkę w trybie "pieczenia", wlej olej i dodaj pokrojone warzywa.

Dodaj sól, pieprz, wymieszaj i zamknij pokrywkę na 20 minut.

Jajka posolić, pieprzyć i lekko wstrząsnąć widelcem.

Otwórz pokrywkę wolnowaru, wymieszaj warzywa i wlej mieszankę jajeczną. Ponownie zamknij pokrywkę i gotuj przez kolejne 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy