Aby zrobić obfitą owsiankę pszenną z warzywami i grzybami, nie musisz niczego gotować osobno. Multicooker doskonale poradzi sobie z tym zadaniem. Co więcej, w ten sposób składniki jeszcze lepiej wymieniają smak i aromaty.
Składniki
- kasza pszenna - 2 szklanki
- woda - 5-6 szklanki
- kurkuma - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Grzyby - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 30 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby, cebulę i marchewkę i smaż przez 7-10 minut, mieszając bezpośrednio w misce na oleju w trybie smażenia.
Dodaj umyte kasze i smaż przez kolejne 3-4 minuty.
Wlej wodę, dodaj przyprawy i gotuj danie w trybie owsianki przez 35-40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy