dania główne 09.11.2022

duszone żeberka wieprzowe na patelni z sosem

1 godz. 10 min.
4 porcje
Duszone żeberka wieprzowe na patelni z sosem
GSDesign, stock.adobe.com
0

Trudno wymyślić bardziej tradycyjny sposób gotowania dowolnego mięsa niż duszenie go w aromatycznym domowym sosie. Co więcej, nie wymaga to nawet kociołka-wystarczy zwykła patelnia. Tym razem ugotujemy żeberka wieprzowe zgodnie z tą zasadą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka na kawałki i smaż przez 15-20 minut, obracając. Odłóż na bok.

Osobno podsmaż posiekaną cebulę. Po 5 minutach dodaj marchewki i smaż przez kolejne 7 minut, mieszając.

Dodaj mąkę do smażenia i wymieszaj.

Włóż żeberka z powrotem i polej bulionem pomidorowym.

Dusić mięso pod przykryciem na małym ogniu przez około 30-40 minut.

5 minut przed końcem dodaj wszystkie przyprawy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy