dania główne 07.05.2023

pierogi w garnkach w piekarniku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pierogi w garnkach w piekarniku
olgamazina, stock.adobe.com
0

Oczywiście pierogi zawsze można po prostu ugotować lub usmażyć. Ale nawet tak prosty i znajomy półprodukt może być bardziej interesujący. Na przykład upiecz je na zimę w piekarniku. I jak to zrobić poprawnie – Czytaj dalej w przepisie. Będziesz potrzebował standardowego kilogramowego pakietu pierogów.

Składniki

  • śmietana - 8 art.
  • Olej roślinny - 8 art.
  • Zieleń - 1 pęczek
  • cebula - 2 kawałki
  • przyprawy i przyprawy - łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj pierogi przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie.

Posiekaj cebulę i smaż na oleju na złoty kolor.

Włóż do doniczek warstwę cebuli, pierogów i ponownie cebuli.

Napełnij wszystko kwaśną śmietaną i dopraw.

Wyślij garnki do piekarnika na pół godziny w temperaturze 190 stopni.

Posyp pierogi posiekanymi ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy