Zwykła zapiekanka ziemniaczana okazuje się o wiele bardziej interesująca, jeśli ułożysz ją w kilku warstwach. A potem-piec w piekarniku pod grubą warstwą startego sera. Złap szczegółowy przepis krok po kroku!
Składniki
- ziemniaki - 800 g
- mięso mielone - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- bulion mięsny - 100 ml
- ser (tarty) – 150 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę, czosnek i marchewkę i smaż przez kilka minut.
Dodaj mięso mielone, smaż do miękkości, dopraw i wlej bulion.
Dusić mięso mielone pod pokrywką przez 7 minut. Doprawić.
Pokrój ziemniaki na plasterki. Przełóż połowę do formy i posyp garścią sera.
Połóż mięso mielone, a na nim pozostałe ziemniaki. Przykryj ubitymi jajkami.
Posyp wszystko pozostałym serem i gotuj przez 45 minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy