Skrzydła można piec na różne sposoby. Kurczak świetnie komponuje się z wieloma przyprawami i sosami. Tutaj już każdy wybiera opcję według własnych upodobań. Na przykład bardzo lubię curry i kurkumę. Nie tylko sprawiają, że danie jest smaczniejsze, ale także piękniejsze.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 600 g
- Olej roślinny - 2 art.
- ocet jabłkowy - 1 łyżeczka
- Curry - 1 łyżeczka
- kurkuma - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka z kurczaka, osusz i umieść w misce.
Dodaj sól, przyprawy, olej i ocet. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1,5 godziny.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż skrzydełka w jednej warstwie i piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Ostrożnie odwróć skrzydełka na drugą stronę i gotuj przez kolejne 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy