dania główne
24.11.2022
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i serem w piekarniku
1 godz. 0 min.
4 porcje
Trochę startego sera z łatwością rozjaśni każdą zapiekankę. Zwłaszcza ziemniaki, ponieważ te produkty są bardzo harmonijnie połączone. Zamiast nadzienia weź trochę domowego mięsa mielonego, aby było jeszcze smaczniejsze i bardziej satysfakcjonujące.
Składniki
- ziemniaki - 1 kg
- mięso mielone - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- masło - 50 g
- feta - 100 g
- ser - 100 g
- pietruszka - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki, aż będą gotowe, i zetrzyj na puree z masłem.
Dodaj jajko i pokruszoną fetę i wszystko wymieszaj.
Posiekaj natkę pietruszki i cebulę, wymieszaj z mielonym mięsem, dopraw i smaż do miękkości.
Ułóż ziemniaki, mięso mielone i ziemniaki warstwami w formie.
Posyp tartym serem i gotuj zapiekankę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy