dania główne 26.01.2022

mintaj z pomidorami i bazylią w piekarniku

30 min
4 porcje
Mintaj z pomidorami i bazylią w piekarniku
VIKTORIIA DROBOT, stock.adobe.com
0

Dla miłośników kuchni włoskiej taki mintaj to tylko dar niebios. Tutaj zarówno pomidory, jak i bazylia, ryba jest również bardzo szybko gotowana. W nastroju możesz położyć filet na kulce mozzarelli - nie wpłynie to na główny proces – Najważniejsze jest, aby dokładnie sprawdzić filety pod kątem kości przed pieczeniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mintaja na kawałki i ułóż na pergaminie lub w formie. Sól i pieprz.

Ułóż cebulę pokrojoną w pióra, połówki wiśni i liście bazylii na wierzchu.

Skrop wszystko oliwą z oliwek i piecz w piekarniku przez 20 minut pod folią i 10 minut bez W 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy