Dla miłośników kuchni włoskiej taki mintaj to tylko dar niebios. Tutaj zarówno pomidory, jak i bazylia, ryba jest również bardzo szybko gotowana. W nastroju możesz położyć filet na kulce mozzarelli - nie wpłynie to na główny proces – Najważniejsze jest, aby dokładnie sprawdzić filety pod kątem kości przed pieczeniem.
Składniki
- mintaj (filet) – 800 g
- pomidory koktajlowe - 300 g
- bazylia - 1 pęczek
- cebula - 1-2 kawałki
- sól morska - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mintaja na kawałki i ułóż na pergaminie lub w formie. Sól i pieprz.
Ułóż cebulę pokrojoną w pióra, połówki wiśni i liście bazylii na wierzchu.
Skrop wszystko oliwą z oliwek i piecz w piekarniku przez 20 minut pod folią i 10 minut bez W 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy