dania główne 26.01.2022

kotlety wieprzowe w piekarniku

55 min
4 porcje
Kotlety wieprzowe w piekarniku
photocrew, stock.adobe.com
0

Zróbmy dziś kotlety wieprzowe w piekarniku. To prawda, że nadal będą musiały być wstępnie smażone na patelni przez kilka minut, aby ciasto nie pełzało podczas pieczenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Schab opłucz, osusz i pokrój w poprzek włókien na płytki o grubości około 1 centymetra.

Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i uderz młotkiem po obu stronach.

Powstałe puste miejsca pieprz i sól.

Jajka lekko ubij solą, mielonym pieprzem i kurkumą.

Dodaj mąkę, bułkę tartą i wymieszaj.

Zanurz kotlety w cieście, połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na szybkim ogniu przez 2 minuty z każdej strony.

Następnie połóż kotlety na blasze wyłożonej folią i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy