Optymalny przepis na nakarmienie całej rodziny lub gości. Jest aromatyczna pieczona ryba i obfity dodatek z ziemniaków i bakłażana. Ponadto Dorado jest tradycyjnie pieczone w całości, więc nie musisz nawet tracić czasu na obieranie filetów lub skomplikowane krojenie na te same porcje.
Składniki
- Dorado - 1 rzecz
- ziemniaki - 200 g
- bakłażany - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do połowy ugotowane i pokrój na średnie kawałki.
Pokrój bakłażana i pomidory mniej więcej w ten sam sposób, włóż wszystko do formy i skrop olejem.
Wykonaj nacięcia na boku obranego Dorado i natrzyj rybę przyprawami.
Połóż na warzywach, posyp ziołami i piecz w piekarniku przez 20 minut pod folią w 180 stopniach.
Zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy