Ryba z ziołami to już klasyka, a zioła można przyjmować bardzo różne. Nie tylko tymianek i rozmaryn są odpowiednie do tych potrzeb. Co więcej, są trochę specyficzne i nie wszystkim się to podoba. W tym przypadku istnieje bardziej znana i nie mniej smaczna opcja – makrela z prostą i znaną pietruszką.
Składniki
- makrela - 3 kawałki
- pietruszka - 1 pęczek
- sok z cytryny - 3 łyżeczka
- czosnek - 3 ząbki
- oliwa z oliwek - 3 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj natkę pietruszki i czosnek.
Obierz i wypatrosz tusze makreli i włóż zielenie do brzucha.
Natrzyj rybę solą, skrop olejem i piecz pod folią przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy