Jeśli zwykła zapiekanka kokosowa wydaje się zbyt prosta i banalna, proponuję dodać trochę wiśni. Nie tylko harmonijnie uzupełni smak, ale także sprawi, że masa twarogowa będzie jeszcze jaśniejsza i bardziej apetyczna. Po prostu nie można się oprzeć!
Składniki
- twaróg - 300 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- wiśnia (bez pestek) – 100 g
- substytut cukru - 1 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- wiórki kokosowe - 40 g
- skrobia - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj twaróg z jajkami, aż będzie gładki.
Dodaj sachzam, skrobię i proszek do pieczenia. Następnie dodaj płatki kokosowe.
Na koniec dodaj wiśnię, włóż masę do formy i wyślij do piekarnika na 30-35 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy