Mięso królika jest uznanym przysmakiem, a każde przygotowane z niego danie automatycznie staje się kulinarnym arcydziełem. Na przykład wystarczy ugotować kebab z królika na grillu, a twoi goście będą zaskoczeni wykwintną ucztą.
Składniki
- Królik - 1 tusza
- pomidory koktajlowe - 100 g
- cebula - 2 kawałki
- sok z cytryny - 2 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
- sól - 1,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój tuszę królika na małe kawałki i włóż do miski.
Dodaj zmielony pieprz, sól, olej, sok z cytryny, posiekane pomidory i cebulę.
Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 dzień.
Wsuń kawałki królika na szaszłyki, naprzemiennie z cebulą i pomidorami. Smaż na grillu przez 20-25 minut, obracając co 2-3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy