Możesz po prostu posmarować udka kurczaka keczupem. I możesz ugotować je w pełnym domowym sosie pomidorowym. Druga opcja w rzeczywistości nie jest dużo bardziej skomplikowana, ale wyraźnie smaczniejsza i zdrowsza. Mówię Ci, jak to zrobić i czego potrzebujesz!
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- pomidory - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- śmietana - 1 art.
- mąka - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj kurczaka przyprawami i pozostaw do marynowania.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa. Najpierw obierz pomidory ze skóry.
Podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę do miękkości. Wymieszaj z mąką.
Dodaj pomidory i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty.
Umieść kurczaka w formie, a na nim sos.
Wyślij wszystko na 30-35 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy