dania główne 15.08.2022

owsianka Grochowa ze śmietaną w powolnej kuchence

1 godz. 20 min.
4 porcje
Owsianka Grochowa ze śmietaną w powolnej kuchence
Ivan, stock.adobe.com
0

Zwykle owsianka grochowa jest gotowana na wodzie i podawana jako dodatek. Ale dzisiaj proponuję zrobić to na śmietanie-jeszcze bardziej delikatne, miękkie i kremowe. A jednocześnie powiem Ci, jak to zrobić w powolnej kuchence. Dostosuj gęstość za pomocą ilości płynu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez 8-10 godzin.

Włóż do miski wolnowaru i zalej wodą.

Włącz tryb owsianki na 75 minut.

Po około godzinie wlej śmietanę i dodaj przyprawy.

Zmiel groszek tłuczkiem lub blenderem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy