dania główne 22.01.2022

kotlety z brokułów i kukurydzy w puszkach

35 min
5 porcji
Kotlety z brokułów i kukurydzy w puszkach
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Kotlety nie muszą być gotowane z mięsem. Na przykład jest bardzo smaczny z brokułów i kukurydzy. Apetyczne danie można podawać z różnymi sosami, kwaśną śmietaną lub majonezem. Wszystkie szczegóły w przepisie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż brokuły na różyczki, opłucz i włóż do rondla.

Przykryj wodą, zagotuj, Posol i gotuj przez 7 minut.

Schłodzić gotowe brokuły i bardzo drobno posiekać.

Połącz jajka, sól, mielony pieprz, umytą kukurydzę i brokuły.

Uformuj rękami małe placki tej samej wielkości, zawiń w bułkę tartą i umieść na rozgrzanej patelni z olejem.

Smaż kotlety na szybkim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy