Kotlety nie muszą być gotowane z mięsem. Na przykład jest bardzo smaczny z brokułów i kukurydzy. Apetyczne danie można podawać z różnymi sosami, kwaśną śmietaną lub majonezem. Wszystkie szczegóły w przepisie!
Składniki
- brokuły - 500 g
- kukurydza (puszka) – 1 Bank
- jaja kurze - 2 kawałki
- Olej roślinny - 50 ml
- bułka tarta - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (dla brokułów) – 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż brokuły na różyczki, opłucz i włóż do rondla.
Przykryj wodą, zagotuj, Posol i gotuj przez 7 minut.
Schłodzić gotowe brokuły i bardzo drobno posiekać.
Połącz jajka, sól, mielony pieprz, umytą kukurydzę i brokuły.
Uformuj rękami małe placki tej samej wielkości, zawiń w bułkę tartą i umieść na rozgrzanej patelni z olejem.
Smaż kotlety na szybkim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy