Gulasz jest dobry dla wszystkich, z wyjątkiem tego, że trzeba go długo dusić. Ale proponuję to ułatwić i wysłać do piekarnika w garnkach! I nic nie musi być stale monitorowane i nic nie musi być okresowo mieszane.
Składniki
- wołowina - 1 kg
- bulion mięsny - 500 ml
- seler - 2 stem
- cebula - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- mąka - 100 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- papryka - 4 łyżeczka
- liść laurowy - 4 kawałki
- ziele angielskie - 8 groszek
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj wołowinę, posiekaj cebulę z selerem i podsmaż je na oliwie z oliwek.
Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez kilka minut.
Wyślij półfabrykat do garnków, wlej bulion i piecz przez 2 godziny w 150 stopniach.
Resztę składników pokrój losowo, ułóż w garnkach. Podobnie rozłóż przyprawy.
Piecz przez kolejne 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy