Gulasz jest dobry dla wszystkich, z wyjątkiem tego, że trzeba go długo dusić. Ale proponuję to ułatwić i wysłać do piekarnika w garnkach! I nic nie musi być stale monitorowane i nic nie musi być okresowo mieszane.
Składniki
- wołowina - 1 kg
 - bulion mięsny - 500 ml
 - seler - 2 stem
 - cebula - 2 kawałki
 - marchew - 2 kawałki
 - pomidory - 2 kawałki
 - papryka - 1 rzecz
 - czosnek - 2 ząbki
 - mąka - 100 g
 - oliwa z oliwek - 3 art.
 - papryka - 4 łyżeczka
 - liść laurowy - 4 kawałki
 - ziele angielskie - 8 groszek
 - przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj wołowinę, posiekaj cebulę z selerem i podsmaż je na oliwie z oliwek.
Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez kilka minut.
Wyślij półfabrykat do garnków, wlej bulion i piecz przez 2 godziny w 150 stopniach.
Resztę składników pokrój losowo, ułóż w garnkach. Podobnie rozłóż przyprawy.
Piecz przez kolejne 20 minut w 180 stopniach.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy