dania główne 09.06.2022

zapiekanka z twarogu z orzechami i rodzynkami

1 godz. 20 min.
4 porcje
Zapiekanka z twarogu z orzechami i rodzynkami
Natapetrovich, stock.adobe.com
0

Suszone owoce w zapiekance z twarogu nikogo nie zaskoczą, ale orzechy to inna sprawa. Jeśli nie lubisz zbyt wyraźnej różnicy tekstur w jedzeniu, najpierw namocz je w wybranym brandy lub syropie, aby były nieco bardziej miękkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć rodzynki przez 5 minut w gorącej wodzie. W razie potrzeby namocz posiekane orzechy.

Wymieszaj semolinę ze śmietaną i odstaw na 10 minut.

Ubij twaróg blenderem. Ubij jajka osobno solą i cukrem i wymieszaj obie masy.

Dodaj semolinę, rodzynki i orzechy i wszystko ponownie wymieszaj.

Włóż masę twarogową do natłuszczonej miski wolnowaru.

Gotuj zapiekankę przez godzinę w trybie "Pieczenie".

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy