Z resztek gotowanego ryżu możesz zrobić pyszną zapiekankę z twarogu. W takim przypadku nie jest konieczne dodawanie kaszy manny, co znacznie upraszcza proces gotowania. Dostosuj ilość cukru do swoich upodobań.
Składniki
- twaróg - 400 g
- ryż (gotowane) – 1 szkło
- jaja kurze - 2 kawałki
- esencja waniliowa - 1 kropla
- cukier - 3 art.
- sól - 0,25 łyżeczka
- masło - 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.
Ubij jajka z cukrem, solą i esencją waniliową.
Połącz twaróg, gotowany ryż, ubite jajka i stopione masło. Pozostaw trochę oleju, aby nasmarować formę.
Włóż masę do przygotowanej formy i wyślij na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy