
Prędzej czy później większość gospodyń domowych zastanawia się, jak gotować placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków. I czy to w ogóle możliwe? Oczywiście, że to możliwe! A następnie w przepisie powiem ci, czego potrzebujesz do tego i jak to poprawnie obrócić.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- mleko - 3 art.
- ser topiony - 80 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do miękkości i zetrzyj na puree z mlekiem.

Drobno posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor na maśle. Dodaj do ziemniaków.

Dodaj starty topiony ser, przyprawy, jajko i mąkę i wszystko wymieszaj.

Uformuj małe tortille i smaż na średnim ogniu z obu stron.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy