
Wśród różnych rodzajów zbóż płatki owsiane są uważane za najzdrowsze. W tym przepisie mówię Ci, jak łatwo i szybko przygotować go na wodzie. Owsianka jest uniwersalna i można ją podawać ze wszystkim: mlekiem, owocami, kiełbasami lub mięsem.
Składniki
- płatki owsiane - 350 g
- woda (oczyszczona) – 4 szklanki
- masło - 40 g
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej wodę do rondla, dodaj sól i zagotuj.

Dodaj płatki owsiane i gotuj przez 10-15 minut na małym ogniu. W zależności od rodzaju płatków czas może się różnić, dlatego uważnie przeczytaj zalecenia na opakowaniu.

Dodaj masło, wymieszaj i wyłącz.

Nalegaj na gotową owsiankę pod pokrywką przez 15-20 minut.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy