Często robię tę sałatkę, gdy mam ochotę na przekąskę. Świeże warzywa, delikatny kurczak i pachnące warzywa-co może smakować lepiej? Gotowane mięso jest lekko smażone na maśle. Dzięki temu okazuje się znacznie bardziej apetyczny!
Składniki
- piersi z kurczaka (gotowane) – 350 g
- papryka (duży) – 1 rzecz
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- szpinak - 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - garść
- oliwa z oliwek - 2 art.
- masło - 30 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Roztop masło na patelni i lekko usmaż piersi z kurczaka.
Połóż mięso na desce i pokrój.
Rozerwij szpinak na kawałki rękami.
Pokrój pomidory, ogórki, obraną cebulę i paprykę.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy