Ta sałatka warzywna z ciecierzycy jest lekka i świeża, a jednocześnie bardzo sycąca. Aby ciecierzyca gotowała się lepiej i szybciej, namocz ją przez noc w zimnej wodzie. W przeciwnym razie przepis nie sprawia żadnych kłopotów.
Składniki
- ogórki - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Zieleń - 0,5 pęczek
- ciecierzyca - 70 g
- feta - 70 G
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ciecierzycę do miękkości średnio przez około godzinę. Pozwól mu ostygnąć pod zimną wodą.
Pokrój ogórek i pomidora na średniej wielkości kawałki, a cebulę na pióra.
Drobno posiekaj warzywa i zetrzyj fetę widelcem.
Połącz masło, sól, zioła prowansalskie i sok z cytryny i dopraw sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy