Wydawałoby się, gdzie jest Cezar, a gdzie pomarańcze? Ale w rzeczywistości tylko szczypta skórki i kilka kropli soku mogą znacznie zmienić smak i wrażenia z potrawy. Chcę więc podzielić się z wami tak prostą, ale nie najbardziej oczywistą sztuczką.
Składniki
do sałatki:
- sałata - 200 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- krakersy - 100 g
- ser - 100 g
do tankowania:
- skórka pomarańczowa - 1 CZ. l.
- sok pomarańczowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż filet z kurczaka z obu stron i pokrój w paski.
Połóż go na liściach sałaty i posyp krakersami. Posyp wszystko startym serem.
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy