sałatki 22.01.2022

Azjatycka sałatka z funchozy, omletu, kiełbasek i ogórków

20 min
5 porcji
Azjatycka sałatka z funchozy, omletu,kiełbasek i ogórków
xiaosan, stock.adobe.com
0

Świetna sałatka dla miłośników kuchni azjatyckiej. Przygotowanie jest proste i zawsze okazuje się smaczne. Jeśli nie lubisz sosu rybnego, zastąp go sosem sojowym. Danie można podać natychmiast lub wstawić do lodówki na pół godziny. Druga opcja jest jeszcze smaczniejsza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Funchozę w rondlu o odpowiedniej wielkości i zalej wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Opłucz jajka, osusz i rozbij do miski.

Dodaj sól, mielony pieprz, mleko i lekko ubij widelcem.

Roztop masło na patelni, wlej masę jajeczną i gotuj pod przykryciem przez 5-6 minut.

Zetrzyj ogórki, pokrój kiełbaski i omlet.

Wymieszaj funchozę, omlet, kiełbaski i ogórki.

Osobno wymieszaj sos rybny, ocet ryżowy, olej roślinny, cukier i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej sos do sałatki i wymieszaj. Przed podaniem sałatkę należy podawać w lodówce przez 20-30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy