sałatki 22.01.2022

Sałatka z grillowanego kurczaka, funchozy, brokułów i papryki

25 min
5 porcji
Sałatka ze smażonego kurczaka, funchozy, brokułów i papryki
Olha Afanasieva, stock.adobe.com
0

Zazwyczaj podobne sałatki są przygotowywane z dużą ilością czosnku i pikantnych przypraw. Ponieważ sami gotujemy, składniki i ich proporcje dobierzemy do naszych upodobań. Zwracam uwagę na bardzo smaczny i prosty przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka, spłucz i poczekaj, aż cały płyn spłynie.

Pokrój filet z kurczaka i obraną paprykę.

Rozłóż brokuły na różyczki. Zmiel zbyt duże.

Smaż kurczaka, aż ugotuje się na oleju roślinnym.

Pokrój gotowy filet jeszcze drobniejszy.

W małym pojemniku połącz ocet ryżowy, olej sezamowy, sos sojowy, sól, cukier i mielony imbir.

Połącz funchozę, kurczaka, brokuły, sezam i paprykę.

Wlej przygotowany dressing, wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy