Świetna alternatywa dla tych, którzy nie chcą gotować Oliviera z mięsem. To prawda, że nadal trudno jest nazwać danie dietetyczne, nadal używa jajek i majonezu. Niemniej jednak z kalmarami Olivier okazuje się bardzo smaczny!
Składniki
- kalmary (gotowane) – 4 tusze
 - ziemniaki (gotowane) – 250 g
 - marchew (gotowane) – 2 kawałki
 - zielony groszek (w puszkach) – 1 puszka
 - jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
 - ogórki (słone) – 250 g
 - majonez - 150 ml
 - mielony czarny pieprz - do smaku
 - Sol - do smaku
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary, ogórki, obrane warzywa i jajka.
Zielony groszek spłucz pod bieżącą wodą.
Połącz kalmary, pikle, gotowane warzywa, zielony groszek i jajka.
Sól, pieprz i dopraw majonezem.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy