Świetna alternatywa dla tych, którzy nie chcą gotować Oliviera z mięsem. To prawda, że nadal trudno jest nazwać danie dietetyczne, nadal używa jajek i majonezu. Niemniej jednak z kalmarami Olivier okazuje się bardzo smaczny!
Składniki
- kalmary (gotowane) – 4 tusze
- ziemniaki (gotowane) – 250 g
- marchew (gotowane) – 2 kawałki
- zielony groszek (w puszkach) – 1 puszka
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ogórki (słone) – 250 g
- majonez - 150 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary, ogórki, obrane warzywa i jajka.
Zielony groszek spłucz pod bieżącą wodą.
Połącz kalmary, pikle, gotowane warzywa, zielony groszek i jajka.
Sól, pieprz i dopraw majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy