sałatki 22.01.2022

Sałatka Funchoza z pieczarkami i papryką

25 min
4 porcje
Sałatka z funchozy z pieczarkami i papryką
Ev Gv, stock.adobe.com
0

Funchoza jest często używana w kuchni azjatyckiej jako główny składnik. Jest łatwy w przygotowaniu, szybko wchłania kolor, smak i aromat. Spróbuj ugotować z nią sałatkę, a będziesz zaskoczony, jak harmonijny i holistyczny okaże się bukiet smaków!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Funchozę na patelni, zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Pokrój pieczarki i obraną paprykę.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj pieczarki i smaż do miękkości.

Wymieszaj funchozę, pieczarki, marchewkę i paprykę.

W osobnym pojemniku połącz ocet ryżowy, sosy Worcester i sojowy, sól, przyprawy i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej sos do sałatki i wymieszaj. Przed podaniem naczynie należy podawać w lodówce przez 20-30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy