Krojenie w tym naczyniu odgrywa jedną z głównych ról. Jeśli wszystko zostanie wykonane poprawnie, gotowa sałatka okaże się nie tylko smaczna, ale także zaskakująco piękna. Moja rodzina nazywa to danie "restauracją" i zgadzam się z nimi: wygląda niesamowicie!
Składniki
- czerwona ryba (gotowane) – 300 g
- Burak (gotowane) – 1 rzecz
- jabłka (Duże) – 1 rzecz
- kapusta pekińska - 150 g
- korzeń selera - 100 g
- SOS (Bearnaise) – 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój korzeń selera i jabłko w cienkie kostki.
Połącz seler, jabłka, sok z cytryny i masło.
Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki.
Pokrój ugotowane buraki w plasterki.
Podziel kapustę pekińską na liście i pokrój na małe kwadraty.
Ułóż warstwami buraki, kapustę, jabłko z selerem i rybę. Po każdej warstwie Dodaj do smaku sól, pieprz i sos béarnaise.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy