sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z czerwoną rybą, korzeniem selera i jabłkiem

15 min
4 porcje
Warstwowa sałatka z czerwoną rybą, korzeniem selera i jabłkiem
Magdalena Bujak, stock.adobe.com
0

Krojenie w tym naczyniu odgrywa jedną z głównych ról. Jeśli wszystko zostanie wykonane poprawnie, gotowa sałatka okaże się nie tylko smaczna, ale także zaskakująco piękna. Moja rodzina nazywa to danie "restauracją" i zgadzam się z nimi: wygląda niesamowicie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój korzeń selera i jabłko w cienkie kostki.

Połącz seler, jabłka, sok z cytryny i masło.

Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki.

Pokrój ugotowane buraki w plasterki.

Podziel kapustę pekińską na liście i pokrój na małe kwadraty.

Ułóż warstwami buraki, kapustę, jabłko z selerem i rybę. Po każdej warstwie Dodaj do smaku sól, pieprz i sos béarnaise.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy