Kolejny prosty przepis dla miłośników wodorostów. Apetyczna sałatka jest jednocześnie lekka i satysfakcjonująca. Ryż należy ugotować, aby był kruchy. W tym celu najlepiej użyć ziaren gotowanych na parze.
Składniki
- kapusta morska - 200 g
- ryż (gotowane) – 200 g
- zielony groszek (w puszkach) – 1 Bank
- marchew (średni) – 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- sok z cytryny - 3 łyżeczka
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyciśnij kapustę morską z nadmiaru płynu i posiekaj.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
Obierz marchewki i drobno posiekaj.
Połącz kapustę morską, ryż, marchewkę i zielony groszek.
Dodaj zmieloną kolendrę, sól, olej roślinny i sok z cytryny. Delikatnie wszystko wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy