Kolejny prosty przepis dla miłośników wodorostów. Apetyczna sałatka jest jednocześnie lekka i satysfakcjonująca. Ryż należy ugotować, aby był kruchy. W tym celu najlepiej użyć ziaren gotowanych na parze.
Składniki
- kapusta morska - 200 g
 - ryż (gotowane) – 200 g
 - zielony groszek (w puszkach) – 1 Bank
 - marchew (średni) – 1 rzecz
 - Olej roślinny - 3 art.
 - sok z cytryny - 3 łyżeczka
 - mielona kolendra - do smaku
 - sól - do smaku
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyciśnij kapustę morską z nadmiaru płynu i posiekaj.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
Obierz marchewki i drobno posiekaj.
Połącz kapustę morską, ryż, marchewkę i zielony groszek.
Dodaj zmieloną kolendrę, sól, olej roślinny i sok z cytryny. Delikatnie wszystko wymieszaj.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy