sałatki 22.01.2022

Sałatka "soczysty śledź pod futrem"

25 min
4 porcje
Sałatka
Maria Czapienko, stock.adobe.com
0

Większość gospodyń domowych gotuje śledzie pod futrem, układając buraki na wierzchu. Proponuję dziś trochę cofnąć się od zwykłego przepisu i umieścić buraki w środku. Dzięki tej sztuczce sałatka okazuje się bardzo soczysta i smaczna!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź i cebulę posiekaj. Zetrzyj ziemniaki, buraki i marchewkę na grubej tarce.

Połóż śledzie i cebulę na dnie talerza, dodaj marchewki i buraki warstwami. Po każdej nowej warstwie nie zapomnij o soli, pieprzu i dodaniu majonezu.

Wymieszaj ziemniaki z solą, pieprzem, majonezem i ułóż na warzywach.

Delikatnie spłaszcz widelcem i włóż sałatkę do lodówki na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy