sałatki 22.01.2022

Sałatka z pieczoną ciecierzycą, brukselką i parmezanem

30 min
2 porcje
Sałatka z pieczoną ciecierzycą, brukselką i parmezanem
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Nawet zwykłą sałatkę z kapusty można przekształcić w wykwintne danie. Wystarczy zastąpić białą kapustę brukselką, dodać trochę parmezanu i usmażyć ciecierzycę w przyprawach. Radzę wcześniej namoczyć ciecierzycę na noc przed gotowaniem, aby była bardziej miękka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz ciecierzycę przez noc, pozwól wodzie spłynąć i smaż na mieszance olejów na złoty kolor, około 15 minut. Pod koniec dodaj wszystkie przyprawy i sól.

Cienko pokrój brukselkę i lekko Duś bez oleju, aż będzie miękka. Spuść nadmiar wilgoci.

Wrzuć jarmuż z pikantną pieczoną ciecierzycą i posyp startym parmezanem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy