Na świątecznym stole chcę umieścić nie tylko pyszne, ale także piękne smakołyki. Z tego powodu zawsze gotuję śledzie pod futrem z piklami. Sałatka jest bardzo soczysta i aromatyczna. Spróbuj, jestem pewien, że ci się spodoba!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić w drobną kostkę.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Zetrzyj pozostałe warzywa, pikle i jajka na grubej tarce.
Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: śledź, cebula, ziemniaki, pikle, marchew, jajka i buraki. Sól, pieprz i posmaruj każdą warstwę majonezem.
Udekoruj na wierzchu majonezowymi wzorami lub krążkami cebuli. Włóż gotową sałatkę do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy