sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z piklami

25 min
8 porcji
Śledź pod futrem z piklami
JackF, stock.adobe.com
0

Na świątecznym stole chcę umieścić nie tylko pyszne, ale także piękne smakołyki. Z tego powodu zawsze gotuję śledzie pod futrem z piklami. Sałatka jest bardzo soczysta i aromatyczna. Spróbuj, jestem pewien, że ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić w drobną kostkę.

Cebulę obrać i drobno posiekać. Zetrzyj pozostałe warzywa, pikle i jajka na grubej tarce.

Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: śledź, cebula, ziemniaki, pikle, marchew, jajka i buraki. Sól, pieprz i posmaruj każdą warstwę majonezem.

Udekoruj na wierzchu majonezowymi wzorami lub krążkami cebuli. Włóż gotową sałatkę do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy