Niezwykłą japońską sałatkę można przygotować zarówno z całymi krabami, jak i gotowym mięsem kraba. Wszystko zależy raczej od regionu zamieszkania. W każdym razie w połączeniu z zieloną fasolką i resztą składników okazuje się bardzo dobrze.
Składniki
- mięso kraba - 200 g
- fasolka szparagowa - 150 g
- daikon - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 120 g
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- sos sojowy - 2 art.
- Sezam - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój daikon, cebulę i paprykę.
Posiekaj wiśnie i dodaj mięso kraba.
Gotuj zieloną fasolkę przez kilka minut, aż będzie miękka i wrzuć sałatkę.
Polej sosem sojowym i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy