Nie lekceważ wątróbki drobiowej. Można z niego przygotować wiele pysznych potraw, w tym niesamowite sałatki! Wypróbuj ten przepis. Jest prosty i niesamowicie apetyczny. Zamiast kwaśnej śmietany możesz użyć lekkiego majonezu.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 350 g
- papryka (duży) – 1 rzecz
- sałata - 250 g
- cebula fioletowa (duży) – 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- śmietana - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dobrze opłucz wątróbkę drobiową, oczyść z folii i osusz ręcznikami papierowymi.
Smaż wątrobę na oleju roślinnym do miękkości. Przed wyłączeniem pieprz i sól.
Lekko ostudź gotową wątrobę i pokrój na małe kawałki.
Fioletowa cebula, papryka obierz i posiekaj.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Połącz paprykę, liście sałaty i śmietanę.
Rozłóż miksturę na talerzu, dodaj wątrobę i cebulę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy