sałatki 22.01.2022

Cezar z małżami

20 min
2 porcje
Cezar z małżami
fudio, stock.adobe.com
0

Wariacje na temat klasycznego Cezara są tak liczne, że nie można ich policzyć. Tym razem proponuję ugotować go z małżami. Jeśli chcesz, możesz zabrać je do zlewów-powiem Ci, jak je ugotować i co z nimi zrobić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę i gotuj małże przez 5 minut, aż muszle się otworzą. Nieotwarte wyrzucić.

Pokrój bagietkę w kostkę i smaż na suchej patelni na złoty kolor.

Drobno posiekaj boczek i smaż osobno na złoty kolor.

Ułóż wszystko na liściach sałaty i posyp startym parmezanem. Weź dowolny ulubiony sos cezara.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy