Wariacje na temat klasycznego Cezara są tak liczne, że nie można ich policzyć. Tym razem proponuję ugotować go z małżami. Jeśli chcesz, możesz zabrać je do zlewów-powiem Ci, jak je ugotować i co z nimi zrobić.
Składniki
- małże (w muszlach) – 300 g
- Mieszanka sałatek - 150 g
- Bagietka - 5 plasterki
- parmezan - 80 g
- boczek - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę i gotuj małże przez 5 minut, aż muszle się otworzą. Nieotwarte wyrzucić.
Pokrój bagietkę w kostkę i smaż na suchej patelni na złoty kolor.
Drobno posiekaj boczek i smaż osobno na złoty kolor.
Ułóż wszystko na liściach sałaty i posyp startym parmezanem. Weź dowolny ulubiony sos cezara.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy