Najłatwiejsza i najbardziej dietetyczna wersja Oliviera jest niewątpliwie uzyskiwana z piersi kurczaka. Co więcej, można go przygotować w dowolny dogodny sposób – gotować, piec w folii lub po prostu smażyć. Nie wpływa to w żaden sposób na dalsze przygotowanie sałatki.
Składniki
- piersi z kurczaka - 1 rzecz
- jaja kurze - 3 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- zielony groszek - 100 g
- ogórki - 2 kawałki
- śmietana - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj kurczaka przyprawami i zawiń w folię. Podobnie zawiń ziemniaki i marchewkę.
Wyślij wszystko do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach.
Ugotuj jajka i pozwól wszystkim składnikom ostygnąć.
Pokrój produkty Oliviera w drobną kostkę, dodaj groszek i dopraw sałatkę kwaśną śmietaną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy