Świetna obfita sałatka na każdy dzień! Przepis bardzo łatwo urozmaicić różnymi rodzajami grzybów. Moim zdaniem kapusta pekińska najlepiej komponuje się z pieczarkami lub kurkami. Aby danie było jeszcze ciekawsze, dodaj domowe krakersy.
Składniki
- kapusta pekińska - 1 Kochan
- Grzyby - 200 g
- ser - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Bagietka - 4 plasterki
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- SOS (Cezar) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj grzyby i smaż na łyżce oleju, aż wilgoć wyparuje.
Na pozostałym oleju usmażyć plastry bagietki na złoty kolor, natrzeć czosnkiem i posiekać.
Posiekaj Pekin i fioletową cebulę, cienko pokrój ser.
Wrzuć sałatkę i polej sosem Cezar lub innym ulubionym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy