Niezwykle smaczny i satysfakcjonujący Olivier pochodzi z cielęciny. Miękka i delikatna sama w sobie, jest znacznie lepsza i zdrowsza niż kiełbasa. Ta opcja jest odpowiednia nawet dla dzieci. Zwłaszcza jeśli sam przygotujesz dressing, chociaż nie jest to konieczne.
Składniki
- Cielęcina - 300 g
- zielony groszek - 150 g
- kukurydza - 100 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- jabłka - 1 Stua
- śmietana (lub chudy majonez) – 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj cielęcinę, jajka, marchewkę i ziemniaki oddzielnie od siebie, aż będą ugotowane.
Gdy wszystko ostygnie, pokrój składniki Oliviera w kostkę.
Dodaj kukurydzę i groszek i dopraw do smaku.
Dopraw Oliviera kwaśną śmietaną lub chudym majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy