Uwielbiam robić sałatki z owoców morza. Nie zajmują dużo czasu i zawsze są pyszne. Możesz je po prostu ugotować, posiekać, wymieszać z przyprawami i pachnącymi ziołami. Wszystkie szczegóły są opisane w tym przepisie.
Składniki
- kalmary (gotowane) – 400 g
- Ośmiornica (gotowane) – 300 g
- seler (łodygi) – 100 g
- Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
- czosnek - 2 ząbki
- ocet winny - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 30 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary, ośmiornice, warzywa i łodygi selera.
Wszystko wymieszaj, dodaj ocet winny i czosnek przepuszczony przez prasę.
Sól, pieprz, dopraw olejem i wymieszaj. Sałatka powinna stać w lodówce przez 1,5-2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy