Planujesz zaskoczyć gości? Skorzystaj z tego przepisu. Wykwintna sałatka zainteresuje nawet najbardziej doświadczonych smakoszy. Pomimo dużej liczby różnych składników, jego smak okazuje się niezwykle harmonijny.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
- Mieszanka sałatek - 200 g
- marchew - 50 g
- Winogrona (bez pestek) – 100 g
- orzechy włoskie - 100 g
- Sezam - 1 łyżeczka
- czosnek - 1 ząbek
- sok z cytryny - 1 CZ. l.
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce i skrop sokiem z cytryny.
Osusz orzechy włoskie na patelni i lekko posiekaj.
Przekrój jagody winogron na pół.
Osobno wymieszaj sos sojowy, olej, sezam i czosnek przepuszczony przez prasę.
Połącz sałatkę, winogrona, ryby, marchewkę i orzechy.
Dodaj sól, zmielony pieprz i przygotowany dressing.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy